Over Doppie

You can’t be the sun
You can’t be the moon
But you can be a star
By being yourself


Mag ik me even voorstellen?

Tekstbureau Doppie 2021 het jaar van mijn boeken

Mijn naam is Naomi Smits – Doppie dus – en naast tekstschrijver en columnist voor dagblad Trouw en onderwijsmagazine Juf & Meester ben ik in het dagelijks leven ook….

  • een juf van groep 3 & 8 met een passie voor een inspirerende, creatieve manier van lesgeven…
  • een lettergek met Indische roots en Brabantse gezelligheid, woonachtig in regio Utrecht…
  • een kleurrijke keukenprinses met een vleugje perfectionisme en een gezonde dosis humor
  • een attent organisatietalent met een scherp fotografisch oog voor detail…
  • een liefhebbende echtgenote van een heuse hulppiet en moeder is van een goedlachse peuter met extreem lange wimpers…


Welke #hashtags horen bij mij?
#lezen #quotekaartjes #krachttraining #roze #glitters #panterprint #pubquiz #flamingo’s #(web)shoppen #post #zonzeestrandvakantie #fotografie #lekkerkletsen #voorlezenmetrarestemmetjes #JamesBond #chocola #kokenenbakken #stedentrips #thee #cadeautjes #slechtewoordgrappen #goedfoutefeestjes #goedfoutemuziek #sterren #cryptogrammen #hockey #genieten #opruimwoede #tienvoortaal #cheesecake #verrassing #structuurjunk #worstenbroodjesenwijn #Friends #notitieboekjes

Van jongs af aan ben ik een écht alphameisje: alles wat met taal, literatuur, kunst, communicatie en geschiedenis te maken heeft, boeit mij ontzettend. Na mijn studies (Bachelor Theater-Film en Televisiewetenschappen plus Master Kunstbeleid & Management) aan de Universiteit van Utrecht te hebben afgerond, ging ik aan de slag als tekstschrijver bij RTL Nederland. Een baan als assistent-winkelmanager in een boekhandel volgde met in de avonduren de deeltijdopleiding aan de pabo.

Sinds tien jaar – de eerste vierenhalf jaar fulltime en momenteel parttime vanwege moederschap en schrijfwerk – sta ik stralend voor de klas: kinderen inspireren, motiveren, uitdagend onderwijzen en mijn liefde voor taal en boeken meegeven. Dit ben ik dus ook.
Een schrijvende juf of een juffende schrijfster: ik ben het nu allebei.

Leuk je te leren kennen!

© Tekstbureau Doppie 2021