Over Naomi

Mag ik me even voorstellen?

Doriekefotografie

Doriekefotografie

Mijn naam is Naomi Smits – Doppie dus – en naast tekstschrijver en onderwijscolumnist, auteur van ‘Juf Naomi klapt uit de school’ en ‘Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen?’ en ‘Wie niet leest is gek’ ben ik in het dagelijks leven ook….

  • een juf van groep 8 met een passie voor een inspirerende, creatieve manier van lesgeven…
  • een lettergek met Indische roots en Brabantse gezelligheid, woonachtig in regio Utrecht…
  • een kleurrijke keukenprinses met een vleugje perfectionisme en een gezonde dosis humor
  • een attent organisatietalent met een scherp fotografisch oog voor detail…
  • een liefhebbende echtgenote van een heuse hulppiet en moeder is van een goedlachse peuter met extreem lange wimpers…


Welke #hashtags horen bij mij?
#lezenlezenlezen #leesknokploeg #quotekaartjes #krachttraining #roze #glitterismyfavouritecolour #panterprint #pubquiz #flamingo’s #(web)shoppen #post #zonzeestrandvakantie #fotografie #lekkerkletsen #voorlezenmetrarestemmetjes #JamesBond #chocola #kokenenbakken #stedentrips #thee #cadeautjes #slechtewoordgrappen #goedfoutefeestjes #goedfoutemuziek #sterren #cryptogrammen #hockey #genieten #opruimwoede #tienvoortaal #cheesecake #verrassing #structuurjunk #worstenbroodjesenwijn #Friends #notitieboekjes #momlife

Van jongs af aan ben ik een écht alphameisje: alles wat met taal, literatuur, kunst, communicatie en geschiedenis te maken heeft, boeit mij ontzettend. Na mijn studies (Bachelor Theater-Film en Televisiewetenschappen plus Master Kunstbeleid & Management) aan de Universiteit van Utrecht te hebben afgerond, ging ik aan de slag als tekstschrijver bij RTL Nederland. Een baan als assistent-winkelmanager in een boekhandel volgde met in de avonduren de deeltijdopleiding aan de pabo.

Sinds tien jaar – de eerste vierenhalf jaar fulltime en momenteel parttime vanwege moederschap en schrijfwerk – sta ik stralend voor de klas: kinderen inspireren, motiveren, uitdagend onderwijzen en mijn liefde voor taal en boeken meegeven. Dit ben ik dus ook.
Een schrijvende juf of een juffende schrijver: ik ben het nu allebei.

Let’s Meet!

© Tekstbureau Doppie 2013-2023