Over Naomi

Mag ik me even voorstellen?

Doriekefotografie

Doriekefotografie

Mijn naam is Naomi Smits – Doppie dus – en naast tekstschrijver en onderwijscolumnist, auteur van ‘Juf Naomi klapt uit de school’ en ‘Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen?’ ben ik in het dagelijks leven ook….

  • een juf van groep 8 met een passie voor een inspirerende, creatieve manier van lesgeven…
  • een lettergek met Indische roots en Brabantse gezelligheid, woonachtig in regio Utrecht…
  • een kleurrijke keukenprinses met een vleugje perfectionisme en een gezonde dosis humor
  • een attent organisatietalent met een scherp fotografisch oog voor detail…
  • een liefhebbende echtgenote van een heuse hulppiet en moeder is van een goedlachse peuter met extreem lange wimpers…


Welke #hashtags horen bij mij?
#lezenlezenlezen #leesknokploeg #quotekaartjes #krachttraining #roze #glitterismyfavouritecolour #panterprint #pubquiz #flamingo’s #(web)shoppen #post #zonzeestrandvakantie #fotografie #lekkerkletsen #voorlezenmetrarestemmetjes #JamesBond #chocola #kokenenbakken #stedentrips #thee #cadeautjes #slechtewoordgrappen #goedfoutefeestjes #goedfoutemuziek #sterren #cryptogrammen #hockey #genieten #opruimwoede #tienvoortaal #cheesecake #verrassing #structuurjunk #worstenbroodjesenwijn #Friends #notitieboekjes #momlife

Van jongs af aan ben ik een écht alphameisje: alles wat met taal, literatuur, kunst, communicatie en geschiedenis te maken heeft, boeit mij ontzettend. Na mijn studies (Bachelor Theater-Film en Televisiewetenschappen plus Master Kunstbeleid & Management) aan de Universiteit van Utrecht te hebben afgerond, ging ik aan de slag als tekstschrijver bij RTL Nederland. Een baan als assistent-winkelmanager in een boekhandel volgde met in de avonduren de deeltijdopleiding aan de pabo.

Sinds tien jaar – de eerste vierenhalf jaar fulltime en momenteel parttime vanwege moederschap en schrijfwerk – sta ik stralend voor de klas: kinderen inspireren, motiveren, uitdagend onderwijzen en mijn liefde voor taal en boeken meegeven. Dit ben ik dus ook.
Een schrijvende juf of een juffende schrijver: ik ben het nu allebei.

Let’s Meet!

© Tekstbureau Doppie 2022