Columns

Tekstbureau Doppie column

Een droom die uit is gekomen…twee keer!

Het begon met een fotoshoot voor de cover, vervolgens een deelname aan het Onderwijspanel en tot slot de vraag of ik de nieuwe columniste van Juf & Meester (voorheen Juf Malmberg) wilde worden. Ik? Een column voor Juf & Meester? Ik? Een columniste? Een echte columniste? Wauw! Dat was natuurlijk één grote eer!

En natuurlijk zei ik ‘ja’! Want hoe leuk is het om over belevenissen, overpeinzingen en soms strubbelingen als stralende juf te schrijven? Superleuk natuurlijk! Vanaf september 2015 tot maart 2020 verscheen er maandelijks een online column – van mijn hand – over het onderwijs, mijn lieve leerlingen en alles wat daarbij komt kijken. Twee keer per jaar verschijnt er nog eens een column in een printed magazine. Mét een oplage van 40.000! Bijna een halve ton onderwijsgekken die mijn verhaal dan lezen. Te gek toch?

Een grotere eer kun je als schrijvende onderwijzer/onderwijzende schrijfster niet krijgen!
Vind ik dan hè? Voor meer inspiratie en de leukste onderwijstips: check de site van Juf & Meester!

Een column schrijven voor jouw magazine? Mail me!

Wil je mijn columns lezen? Tadaa….hier staan ze keurig en net op een rijtje.

Column voor Trouw

Wat als je in de vakantie gebeld wordt met de vraag of je de nieuwe onderwijscolumnist voor dagblad Trouw wilt worden?
Wat als je gevraagd wordt om om de woensdag een stuk te schrijven?
Wat als je de geweldige meester Bart mag opvolgen?
Tja, daar denk je niet vaak over na.

Mij overkwam het zomer 2018. En eerlijk is eerlijk. Ik moest hier wel even over nadenken. Want het is niet niks. Je juffenzelf blootgeven.

Na lang wikken en wegen, alle pro’s en con’s op een rijtje te hebben gezegd, wel tig keer met de redactie te hebben gespard, besloot ik de knoop door te hakken en heb ik ‘ja’ gezegd op dit geweldige avontuur. Op deze grote eer en nog groter compliment.
Want ja, ik zou spijt krijgen als een malle.

Onderwijscolumnist voor Trouw. Daar ben ik stiekem toch best wel heel erg trots op!
Wil je mijn stukjes en schrijfsels nalezen? Je checkt ze hier!

In september 2020 schreef ik mijn laatste column voor Trouw. De krant wil een andere koers varen en dus was er geen plek meer voor mij als onderwijscolumnist. Maar waar een deur sluit, gaat ergens een raam open. Ik blijf schrijven over het onderwijs. Beloofd!

 

© Tekstbureau Doppie 2022