Afscheid in stijl

tekstbureau-doppie-afscheid-in-stijl

Zo gek om wakker te worden en te beseffen dat je niet meer werkzaam bent op de school waar je tien jaar lang met liefde, plezier, glitters, bingo’s en flamingo’s hebt lesgegeven!

Maar die allerlaatste dag was prachtig. Een afscheid in stijl. Na een intensieve gymles, speelde ik met de kinderen bingo. Daarna kwamen de groepsouders en mijn gouden duo die mij verrasten met prachtige cadeaus en een herinneringsboek. Vervolgens werd ik toegezongen door mijn lieve leerlingen – janken joh – en eindigden we met een dikke vette groepsknuffel.
Na schooltijd stond er een rij van hier tot Tokio op de gang; ouders, oud-leerlingen en ouders en oud-collega’s wilden mij nog even groeten. Zoveel lieve woorden en attenties; ik ben er nog steeds stil van.

Toen iedereen weg was, nam ik afscheid van mijn collega’s. Er was een muziekbingo – die ik uiteraard won – de directie hield een praatje en mijn gouden duo een geweldige speech. Na het krijgen van een mega cadeaumand mocht ik nog wat zeggen. Dat zorgde voor tranen, niet alleen bij mij. Ik verblijdde het team met twee quote-schilderijen: eentje met ‘huisregels’ en een hart. Met het advies altijd je onderwijshart te volgen, want dat klopt altijd.

Een afscheid in stijl: luipaardprint, bingo, flamingo, glitters, kaassoufflés, foute cadeautjes, lieve woorden en tranen. Het was top. En helemaal af.

Nu ga ik genieten van een welverdiende kerstvakantie.

Lieve collega’s en ouders; dank jullie wel voor het vertrouwen in mij als leerkracht, voor de sprankelende samenwerking en gezelligheid. Ik heb met liefde en plezier de kinderen les mogen geven.
Op De Krullevaar heb ik mogen groeien, mezelf mogen ontwikkelen tot leerkracht. Nu is het tijd om het nest te verlaten, alle herinneringen koesterend. Op naar een koninklijk avontuur!

Veel liefs, juf Naomi

© Tekstbureau Doppie 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *