Brief aan Bond…James Bond

Tekstbureau Doppie Bond

 

Lieve mijnheer Bond…of mag ik James zeggen?

Ik heb namelijk het gevoel dat ik je heel goed ken. Zo’n 50 jaar al…en dat terwijl ik pas 32 zomers jong ben. Enfin, tutoyeren toegestaan? Fijn!
Lieve James, hoe gaat het met je? Wat maak je toch veel mee. Je vliegt van hot naar her: van tropische oorden met voodoopraktijken tot ijskoude plekken met bevroren kastelen. Je moet geheime zaken van de majesteit oplossen en zorgen dat je niet in de handen valt van evil vijanden. Ze verwachten altijd dat ze een view to a kill hebben, maar jij sterft nooit, zelfs morgen niet.
En wat doorsta je de tand des tijds vol verve! Nog altijd stijlvol, chique en ook je charismatische humor ben je niet verloren, net als je licence to kill. Petje af hoor. Petje ja, niet die vlijmscherpe hoed van Oddjob. Oef, wat vond ik dat een raar mannetje. Dan zag ik liever Jaws, want die slechterik met zijn monsterkaak had stiekem een heel klein hartje. En elke keer als hij in beeld kwam, kreeg ik de neiging om mijn beugel extra goed te poetsen. Om maar te zwijgen over die briesende kat van Blofeld of dat irritante knechtje van Scaramanga. Maar dat terzijde.
By the way…hoe gaat het met M.? Bevalt de samenwerking goed? En heeft Q. nog wat gave gadgets ontworpen? Hij is inderdaad een beetje jong, maar geef hem het voordeel van de twijfel. Wil je aan hem vragen of hij weer wat exploderende pennen en gipsen benen met ingebouwd geweer kan creëren? Zou leuk zijn. De schietstoel in de Ashton Martin blijft trouwens een alltime knaller. Kan die niet terugkomen? Hang naar nostalgie, een beetje oldskool. Net zoals jij wodka-martini shaken not stirred hoort te drinken en niet een pilsje van Freddy. Je bent een man met internationale allure, niet de buurman in de Brabantse dorpskroeg.
Even tussen jou en mij – for (y)our eyes only: wanneer ga je eens op date met Moneypenney? Zij is de enige vrouw die jou begrijpt, ze is geen spion die van je hield. Ze is niet eenzaam als Solitaire, zit niet graag on a top als Xenia en zal niet zo snel een schelpenbikini aantrekken of zich laten insmeren met gouden verf. Zij neemt jou zoals je bent. Compleet met je liefde voor royale casino’s, octopussy’s en dodelijke diamanten. Denk er eens over na. You only live twice.
En dan nog iets. Ik zou graag mijn sprankelende woorden aanbieden aan een volgend script. Voor de ‘officiële’ 25e film. Dat zou net zo gaaf zijn als een tochtje met de Moonraker of een ritje naar Skyfall – jammer dat het is afgebrand.

Ik hoor het graag van je!

From De Meern with love,
Naomi
©  Tekstbureau Doppie 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *