De Elvenhoeve: de verborgen wellnessparel van ’t Groene Hart

Ontspannen. Zeer ontspannen. Zo voel ik me na een heerlijke treatment bij wellnesscenter De Elvenhoeve.  Waar ik op donderdag 29 december te gast was om één van de treatments uit te proberen. Op voorwaarde dat ik er dan een blog over zou schrijven. Nou, daar hoefde deze juf en tekstschrijver die de doldwaze decembermaand met vallen en opstaan is doorgekomen, dan ook geen seconde over na te denken. Samen met wellnesspartner-in-crime Eefje van Ideefje toog ik op een snoeikoude en zeer mistige ochtend over de A12 en door de polder richting Haastrecht. Want in dit pittoreske dorpje onder de rook van Gouda en in de buurt van het idyllische Oudewater – je weet wel van de wereldberoemde Heksenwaag – ligt De Elvenhoeve verscholen. Een kleinschalig en persoonlijk wellnesscenter waar de behandelingen in het teken staan van (preventieve) zorg voor een gezond lichaam.

Winterwonderland

Nadat ik de auto soepel heb geparkeerd, stap ik uit en vergaap ik mij aan het wonderschone winterlandschap. De polder is bedekt met een laagje vorst en geeft een instant gevoel van simpel en klein geluk. De Elvenhoeve is gevestigd in een prachtige woonboerderij en mijn hoofd maakt al plannen om te verhuizen. Wat een geweldige omgeving! De snijdende vrieskou buiten vormt een scherp contrast met het warme welkom dat wij bij binnenkomst krijgen. Ook De Elvenhoeve is omgetoverd tot een prachtig Winterwonderland: krachtige geuren van anijs en sandelhout komen je tegemoet en een lieflijke kerstboom met oud-Hollandse ornamenten siert de entree. Ik voel me er meteen thuis. Eigenaresse Monique is blij ons te zien en verrast ons met heerlijke jasmijnthee. Even lekker opwarmen en dan gaan we van start.

Tekstbureau Doppie - De Elvenhoeve
Wellnesscenter De Elvenhoeve

Wees eens eerlijk: kun jij bij de grote wellnesscomplexen tot rust komen? Nee hè? Bij De Elvenhoeve kan dat dus wel! Daar draait het namelijk om de privacy en rust. Omdat er tijdens de treatments niet gepraat wordt, word je als gast dus ook gedwongen rust te nemen. En dat is momenteel iets waar ik heel erg veel behoefte aan heb. De kracht van De Elvenhoeve zit ‘m ook in de persoonlijkheid, vriendelijkheid, kundigheid van het liefdevolle team en de kleinschaligheid. Monique legt mij uit dat ze bij De Elvenhoeve maar maximaal twee gasten tegelijk ontvangen, zodat ze alle aandacht krijgen. En zo hoort het! Wellnesscenter De Elvenhoeve onderscheidt  zich tot slot door de hoogwaardige behandelingen gericht op spieren, huid en wellness die – zowel lichamelijk als geestelijk – bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid.

Green Touch Education

Met Monique heb ik al eerder gesproken over De Elvenhoeve die zij met veel liefde en plezier samen met haar moeder runt. Wist je dat De Elvenhoeve het enige wellnesscenter in Nederland is dat werkt vanuit de Green Touch Education? Dat maakt het wellnesscenter in Haastrecht dus uniek. De kracht van deze behandeling – de zogenaamde Touch Treatment – is dat deze niet wordt aangeleerd vanuit volgordes of een vast stramien, maar vanuit doelen. Bij De Elvenhoeve ligt de focus óp de gehele behandeling, waar eerst de spieren  – en dus de gedachten – worden losgemaakt en vervolgens worden afgevloeid.

Persbericht

In het persbericht van De Elvenhoeve schrijft Monique: In tegenstellingen tot andere opleidingen leren wij onze specialisten in het lichaam te voelen waar de blokkades en de verklevingen zitten. Pas al ze dit goed beheersen zijn zij in staat blokkades en verklevingen ook op te heffen (verhelpen). De Touch Treatment is puur (en) preventief. Wij hebben de overtuiging dat pas een goede behandeling gegeven of voorgeschreven kan worden als de specialist in staat is in het lichaam te voelen.
Wauw! Dit klinkt zo ontzettend goed, dat ik niet kan wachten om mijn treatment te ondergaan. Let the wellness begin!
Lees hier meer over Green Touch Education.

 

Tekstbureau Doppie - De Elvenhoeve

Warm ZandTouch

Wat ik zo prettig en goed vind aan De Elvenhoeve, is dat ze naar de gast kijken. Naar jou. En dat ze naar je luisteren. Bij de reservering geef je aan of je voor een behandeling voor de huid of de spieren gaat. Ook kun je voor een complete wellness kiezen. Bij de intake – die ik heb met Patricia – beslissen we samen welke treatment op dit moment goed bij mij past. Ik vertel Patricia dat ik een regelrechte koukleum ben, dat voor de klas sta, maar ook veel tijd achter de computer doorbreng en dat ik hockey, aan yinyoga doe en veel fiets en wandel. Patricia vraagt door – het is belangrijk dat je indien je medicatie slikt of medische behandeling ondergaat, dit goed aangeeft – en adviseert mij de Warm ZandTouch. En aangezien ik in de zomers – wanneer het lekker warm is – het liefst hele dagen op het strand en in het zand doorbreng – ik ben nog net geen Duitser die zich laat ingraven – , klinkt dit mij als muziek in de oren. Patricia toont mij de ‘zandbak’ en ik ben als een kind in een snoepwinkel zielsgelukkig. Nou, daar wil ik zeker in! Ik mag me omkleden en plaatsnemen in een thermisch zandbed gevuld met 225 kilo Alpha-kwartszand. Daar lig ik dan, prinsesheerlijk! Door al het zand schakel ik onmiddellijk over in de relaxmodus. Ik zet alle gedachten opzij en laat dit rustig over me heen komen. Stap voor stap gaat Patricia aan de slag: eerst masseert ze bepaalde spieren en spiergroepen om vervolgens met een hete zandzak als het ware stempels te zetten. Het werken met deze zandzakjes werkt ontspannend, heft blokkades op en zorgt voor afvoer van afvalstoffen. Het is zo fijn en zo rustgevend, dat ik op een gegeven moment wegdommel. Dit is pure ontspanning. Dit is puur genieten!

Nagenieten

Na de treatment laat Patricia mij rustig bijkomen, verblijdt mij met een glaasje water met sandelhout – een bijzonder lekkere combinatie –  en vraagt ze mij wat ik ervan vond. Ik vertel haar dat ik a) ook zo’n thermisch zandbed wil voor thuis en b) als ik een cijfer tussen de 1 en de 10 zou moeten geven, ik dit zou normeren met een dikke 11. Jeetje, wat was dit fantastisch!
Ik geniet nog even na – uiteraard met een grote sprankelende big smile – op de rand van de zandbak. Daarna kleed ik me om en wacht ik in de entree op de grote zachte bank op Eefje die een huidbehandeling heeft gehad. Ik ben erg benieuwd hoe zij het heeft ervaren.

Tekstbureau Doppie - De ElvenhoeveGoede voornemens

Ontspannen. Zeer ontspannen. Rustig. Blij. Zo voel ik me na de Warm ZandTouch die ik zojuist heb gehad. Monique vraagt nog naar mijn ervaringen en raadt mij aan vandaag veel te drinken. Ze overhandigt mij een flesje Evian en een kaartje met de do’s en don’ts na een Touch Treatment. Heel attent!
Tja, en dan is het echt voorbij. Over. Finito. Ten einde. Ik kan stiekem wel huilen. Maar dan besef ik me dat Haastrecht een kleine 20 minuten van De Meern vandaan is én dat mijn lieftallige echtgenoot het de laatste tijd erg moeilijk vindt om cadeautjes voor mij te scoren. Ik app hem dan meteen dat De Elvenhoeve cadeaucheques verkoopt en dat ik binnenkort wel terug móet. Omdat het goed voor mij is 🙂

Groot fan

Weet je, ik ben een bezig hsp-bijtje met mijn twee banen, druk sociaal leven en alle uitdagingen die ik altijd wil aangaan. Daardoor schiet de me-time er wel eens in. Mijn goede voornemen voor 2017 is dan ook meer meer meer tijd aan mezelf te besteden. En daarom besluit ik bij dezen dat ik heel snel weer terugkeer naar De Elvenhoeve; de verborgen wellnessparel van ’t Groene Hart. Want van dit kleinschalig wellnesscenter met letterlijk en figuurlijk die personal touch, met heerlijke treatments, met aandacht voor de gasten en waar je tot rust komt, ben ik na vandaag heel groot fan geworden!

En trouwens, als het goed voor mij is, is het zeker ook goed voor jou. Of je nu voor de klas staat, ZZP’er bent of als je ook behoefte hebt aan meer me-time. Zorg voor een gezond lichaam begint bij De Elvenhoeve. Dus gun jezelf eens een Touch Treatment (of een cadeaubon) en boek een behandeling. Geloof me, het zal je heel erg goed doen!

Dank je wel Monique voor de uitnodiging en dank je wel Patricia voor de treatment. Ik ga helemaal ontspannen het jaar uit!

© Tekstbureau Doppie 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *