Review: De Gelukkige Leraar

Hier zit een gelukkige leraar!


 

Want ik heb in één ruk het debuut van die geweldige Juf Maike en Uitgeverij Pica uitgelezen.

Een boek naar mijn onderwijshart. Over lekker in je vel zitten, keuzes maken, voor jezelf opkomen, kansen pakken en – heel belangrijk – jouw rechten en plichten kennen.
De combinatie van theorie vertalen naar de eigen praktijk en het delen van persoonlijke ervaringen – door Maike zelf en andere leerkrachten – maakt het geheel sterk, erg lekker leesbaar en een feest der herkenning.

Het hele boek door knikte ik fanatiek ‘ja’ en mompelde ik ‘zeker wel’, ‘oh ja’ en ‘helemaal gelijk.’ Aldus mijn echtgenoot. Maar het was ook alsof Maike tegenover me zat (met sushi haha) en het gewoon gezellig vertelde. Daar houd ik van! Zo fijn is dat!

‘De gelukkige leraar’ is met recht een must-read voor starters, ouwe rotten in het vak en alles daar tussenin. Schaf het aan! Nu! Acuut! Meteen! Onmiddellijk!

Hoe trots ben ik dat ook ik een kleine bijdrage heb mogen leveren! Zo bijzonder ❤️
Maike en ik schreven tegelijkertijd aan ons boek en lanceerden een ‘we-schrijven-een-boek-en-we-spreken-elkaar-moed-in’-tactiek met digitale high fives 🙏, sushisparsessies 🍣 en te foute gifjes. Werkte als een tierelier.

Bon.
Lieve lieve Maike, gefeliciteerd met jouw geweldige boek. Ik ben fan en wacht met smart op deel 2, maar eerst een live sushidate!

 
© Tekstbureau Doppie 2021

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *