Eigen huis en puin


Het is vakantie.

En tussen mijn sprankelende schrijfopdrachten door heb ik het op mijn heupen gekregen. Noem het zomerschoonmaak, opruimwoede of smetvrees, maar alles moet aan de kant. En dan bedoel ik compleet met vloer eruit en behang van de muur.

Zo ben ik in de avonduren in bouwmarkten te vinden of boven met een plamuurmes, verfwaaiers en knalgele elektrische klushulpjes. Om mijn lieftallige Piet te ondersteunen bij zijn doe-het-zelf kwaliteiten.

Duo Spic & Span, de Bassie & Adriaan van allerlei bouwprogramma’s. Een soort van Rob en Nico; ik fluit heerlijk deuntjes, drink kopjes thee en mag enkel naar alles van een afstandje bewonderen. Want volgens de slechtgenoot moet je het klussen aan echte mannen overlaten.

Echte mannen dus. Zoals die van mij, die met zijn twee linkerhanden eerst het laminaat wilde leggen en daarna pas de muren een likje verf wilde geven. En die ‘vergeet’ stopcontacten af te plakken wanneer hij met stoomapparaten aan de weer gaat. Erger wordt het niet. Het lijkt wel een aflevering van Eigen Huis en Puin.

Of een episode van Rob de Bouwer. Kunnen wij het maken?
Nee, maar ik kan er wel een boek over schrijven!

Benieuwd naar het eindresultaat? Dat volgt spoedig…

© Tekstbureau Doppie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *