Feel good & Shop Event: the day after

Tekstbureau Doppie - feel good shop event the day after
Het zit er weer op.

Het shopwalhalla. Het Feel good & Shop Event. Het is over, voorbij. Nou toedeloe. Het is ongelooflijk stil in Veghel. Het enige dat je zou kunnen horen is het geritsel van zakken en goodiebags. De dag na een shopevent is de dag voor uitpakken, bewonderen en nagenieten. Een typische day after.

Kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd evenement? Hell yeah! Met enthousiaste webwinkeliers, uitzinnig (en koopziek) publiek en een verdomd goede organisatie. Ben dus ook best wel een beetje trots dat ik ook dit jaar met Doppie mijn tekstuele steentje heb kunnen bijdragen aan dit festijn. Want shopping madness it was!

Met veel plezier neem ik je mee op mijn shopexpeditie. Net als vorig jaar heb ik wa-wa-wa-waanzinnig goed geshopt, vrolijk genetwerkt en gezellig bijgebabbeld met een groot stel webwinkelhelden en andere creatievelingen.
En terwijl mijn lieftallige echtgenoot mijn gescoorde items kieskeurig onder de loep neemt, begin ik bij het begin.

dag 1
Vrijdagochtend 11 maart huppel (!!) ik – na een heerlijk nachtje in Hotel Mama – met een tas vol Doppie Originals, visitekaartjes en mijn fabulous flyers richting de Noordkade. Ingrid en Monique hebben namelijk voor de ‘feel good ambassadeurs’ (ontwerpduo Bonte Raaf, Mijn Webwinkel en huisfotografe Danna Seuntjes van Look at me Fotografie) een stand opgezet. Pal bij de ingang met lucky number 103. De komende twee dagen mogen wij daar onze promotiematerialen deponeren. Helemaal te gek! Tja, en als je daar bent, doe je meteen even een rondje. Even gluren bij de buren, scheuren in kleding inspecteren – ik noem geen namen Angela -, groeten plus updaten en – last but not least – hier en daar wat prachtig items weg laten leggen. Het is nu al één groot feest met super Sabine van Dierenpracht, magnifieke Maaike van MmePomm en artistieke Anke van Raamtekening.
Vol inspiratie kar ik weer terug naar mijn ouderlijk huis, om mezelf mentaal te kunnen voorbereiden op twee dagen lang onbeschaamd winkelplezier.

Eind van de middag sleur ik mijn allerliefste moeder mee naar De Koekbouw en De Malerij voor het eerste deel van de shopexpeditie. Bij binnenkomst valt het mij al op dat een flink aantal van mijn kaarten en flyers reeds verdwenen is – hoe tof – en ook overbuurvrouw en leukerd Vera van Leuke Lintjes vertelt dat men toch wel even stil staat bij de ambassadeurstafel. En daar word ik uiteraard vrolijk van. Bij Leuke Lintjes moet ik trouwens wel even wat aanschaffen: voor mijn lieve leerlingen shop ik daar de Hunnie Bunnies. De ideale knutselopdracht voor de lente!
Mama ziet de kletsbui met alle bekenden al hangen en stelt voor om eerst een rondje te doen en daarna terug te gaan naar de shops waar ik per se iets wil kopen. En moeders wil is na 33 jaar nog steeds wet. In ieder geval in shopsituaties als deze.
Het shopevent is ditmaal groter en dus zijn we ongelooflijk lang bezig met bewonderen, genieten en (sfeer) proeven. De tijd tikt echter stug door en dus ben ik genoodzaakt – met pijn in het hart – een paar winkelknopen door te hakken: daar, daar en daar móet ik heen. De rest komt morgen wel. Dus op vrijdagavond in sneltreinvaart een te gekke sweater en blouse geshopt bij de toffe Heidi en Daniëlle van Modefeestje,  een kanjer van een laptoptas bij die lieve Lian van Happy Paper, de allerleukste flamingo masking tape bij hippe Josan van Opeenstokje en mijn klapper van de week – manlief weet nog steeds niet zo goed wat hij ervan moet vinden – een te hysterische thermoskan bij leuke Judith van High Tea Boetiek. Een keurige eerste buit voor een eerste dag feel good shoppen.

dag 2
Na een uitstekende nachtrust in mijn kinderkamer, een stevig ontbijt van la mama en wat rek- en strekoefeningen – deze dag zou er nog genadelozer worden geshopt -, sprint ik zaterdagochtend 12 maart richting het feel good & shopterrein. Mijn hoge hakken verruil ik voor platte glitterlaarsjes en ook zet ik mijn hippe bril op. Zo kan ik al dat moois nog beter bewonderen. Maar eerst is er genoeg werk aan de winkel. Tussen 12:00-15:00 uur sta ik sprankelend – in mijn te gekke feel good vibes hoodie – goedgemutste shop-a-holics en ietwat chagrijnige echtgenoten welkom te heten en keur ik de toegangsbewijzen. Ik stempel, flyer, informeer en tetter wat af. McNiels van Tips voor Papa’s, attente Annie van Hippe Freubels en leuke Liesbeth van Jippiez zijn ook helemaal naar Veghel afgereisd en komen tussen de bedrijven door ook nog even kletsen.
De tijd vliegt voorbij en voordat ik het weet, staat mijn lieftallige familie met Piet Roberto voor mijn neus. En dat betekent dat a) mijn dienst er op zit en b) ik kan shoppen! Driewerf hulde! Vooruit met de creditcardgeit. Eerst nog even wat eten en als een winkelkip zonder kop, spurt ik naar de allerleukste foodtruckqueen Anne die met Bus van Zus de allerlekkerste broodjes en salades verkoopt. Powerfood it is. Ondertussen schuift super Dorien – mijn Diddlpartner-in-crime – van At Home Living aan en de meest slappe klets komt weer voorbij. Gezellige Angela – die Piet Roberto eerder op de dag begroette als een rockster –  van Gewoonleukx4 doet ook een duit in het zakje en het feest is compleet. Heerlijk die ontlading!

Als ik op mijn horloge kijk, schrik ik me een hoedje. Nog maar twee uur te gaan en ik heb nog lang niet alles binnen. En of hij het nu wil of niet, ditmaal sleur ik manlief mee. Bij Goodiebagshop / Echtemannenkado is het als vanouds gezellig met geweldige Jessica – aka rantangboy – en haar personal assistent Jeroen. Om Rob een beetje te paaien mag hij daar verjaardagscadeautjes uitkiezen en voor mijn broertje – may the force op Curacao be with him – shop ik hilarische Darth Vader manchetknopen. Door naar de achterbuurvrouw, door naar de altijd enthousiaste Gea van knutselparadijs Sien en Co. Zij heeft voor mij magisch knalroze Duck tape en allerlei goodies. Even kletsen en weer door. Bij lieve Letty van Feltbee shop ik – na even gezellig te hebben gebabbeld  – geweldig leuke – met polkadots en flamingo’s zelfgemaakte haaraccessoires. Bij Studio Inktvis en Justmeiself – twee fantastisch gave winkels met eigen ontwerpen – ben ik in mijn nopjes als ik hun kaarten zie. En die moet ik uiteraard hebben. Bij laatstgenoemde – tevens blogger en kindercoach – shop ik ook een fantastisch uitsprakenkladblok. Ideaal voor in de klas! Ook bij stoere Astrid van Cardcetera schaf ik – na een kort onderonsje aan haar schrijverstafel – weer pareltjes van postkaarten aan. Manlief is er ondertussen klaar mee en smeekt me of hij alvast mag gaan. Vooruit dan. De laatste shops doe ik wel even zelf. Bij uitbundige Jolien van 04dertien word ik onmiddellijk verliefd op een mooi vest en bij briljante Ewelina van DWH Jewelry scoor ik bijpassende oorbellen. Doppie is klaar voor de lente en zomer. Nog even voor een te snoezig kraamcadeautje naar spontane Samantha van Bep en Co, die al uren op mijn komst wacht en waar het instant één en al gezelligheid is. De allerlaatste stop is Het Zijstraatje. Waar mijn crealieve Tekst met Taart -partner Eefje met een gelukzalige glimlach vertelt over hoe zij het Feel good & Shop Event heeft ervaren. Na haar prachtige story is het tijd voor de laatste transactie: de beroemde lampenkapslinger. Speciaal voor mijn moeder, die ook zoveel van feestjes houdt. En die krijgt ze als ik vanavond uitcheck. Hotel Mama verlaat. Na deze twee doldwaze feel good & shopdagen.

Wat heb ik wéér genoten met een grote, zachte G! Wat was het wéér gezellig met een grote, zachte G. Net als vorig jaar heb ik – met enkel nog een duppie voor Doppie op zak –  bezocht, beleefd, ontdekt, genoten, geproefd, geshopt en bewonderd. Ik heb vriendschappelijke banden aangehaald en verstevigd, nieuwe geweldige mensen leren kennen – met als kleine kanttekening dat ik helaas  niet iedereen heb ontmoet en gesproken –  en ik ben geïnspireerd geraakt. Ongelooflijk geïnspireerd geraakt en daarom intens gelukkig.
Het Feel good & Shop Event is (en blijft) een TOP event! Monique, Ingrid en alle sprankelende vrijwilligers, ambassadeurs, enthousiaste ondernemers en die hard shop-a-holics: dank dank dank!

© Tekstbureau Doppie 2016

Oh ja, er komt ook nog een Feel good Festival aan en volgend jaar is het maar liefst drie dagen shopping madness. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *