Food Bucket List Tag

kookboekenchallenge

Food Bucket List Tag

 


Op de site van één van mijn favoriete foodbloggers, Uit Pauline’s Keuken, verraste de auteur ons met de Food Bucket List Tag. En daar moet ik – als rasechte lekkerbek – natuurlijk aan meedoen. Met veel plezier geef ik daarom antwoord op de volgende culinaire vragen.

10 vragen van Pauline – Uit Pauline’s Keuken

1. In welk restaurant wil je graag eten?
Poehee, heb je even? Door Masterchef zou heel graag een keertje in de Press Club van George ‘Masterchef’ Colombaris willen eten; Grieks eten op een hoger niveau. Ik zeg: Kali Orexi. En als ik dan toch in Australië ben, reis ik door naar de dessertbar van Reynold Poernomo. Het water loopt me nu al in de mond. Tot slot, als we het dan toch over deze Masterchefs hebben, wil ik ooit nog een keer bij Marco Pierre White eten. Gewoon een lekkere steak. Dan ben ik gelukkig. Oh ja, en graag terug naar Le Château in St. Geniès (Dordogne) voor de voortreffelijke ‘canard du château’. Yum.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?
Door tijdgebrek koop ik de laatste tijd teveel pesto en tomatensaus kant-en-klaar. Mijn goede voornemen is om deze twee ‘o zo smaakvolle pure heerlijkheden’ voortaan altijd zelf te maken. Ik zal starten met een flinke voorraad, dan heb ik altijd genoeg in huis. Je hebt mijn woord.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?
Sowieso alles wat je thuis niet zo snel maakt. En als ik dan toch moet kiezen, sluit ik me hier aan bij Pauline: het Snow Egg van Peter Gilmores. Daar ben ik nog steeds diep onder de indruk van.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?
Vorig jaar heb ik met Kerst de KitchenAid gekregen die ik al heel heel heel lang op mijn verlanglijstje heb staan. De uitbreiding is welkom J Op de meerjarenplanning staat een verbouwing van de keuken en dan wil ik toch wel een stoomoven en een megafornuis van Boretti.

5. Wat is je ultieme foodiewens?
Mijn foodiewens zal hopelijk volgend jaar uitkomen: koken met een echte Italiaanse nonna. Een vriendinnetje van mij is getrouwd met een Romein en zijn moeder heeft ons uitgenodigd voor een heuse Italiaanse kookworkshop bij haar thuis. Is dat niet geweldig?
Ook wil ik een keertje in een foodtruck op een festival staan – lijkt me super om live in een fijne setting vers eten te bereiden en mensen blij te maken.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?
Mijn moeder is Indisch en het koken en lekker eten zijn mij met de paplepel ingegoten. Als ik richting Australië ga, maak ik natuurlijk een tussenstop in Indonesië om daar te kijken waar mijn grootouders het eerste deel van hun leven hebben doorgebracht en ook het echte Indische eten te proeven. Ik word griezelig van al die bami- en nasipakketten die je in de winkel kunt kopen. Zo hoort het dus niet, lieve mensen! Selamat Makan.

7. Wat wil je leren eten?
Ik zou wel orgaanvlees willen leren eten. Dat krijg ik echt niet weg. Maar ik geef Pauline ook gelijk dat het helemaal niet erg is, als je iets niet lust. Wat ik wel opmerkelijk vind, is dat je smaak met de jaren echt verandert. Waar ik vroeger van gruwelde, eet ik nu met liefde op en vice versa.

8.Voor wie zou je nog een keer willen koken?
Voor wie niet? Haha. Voor U2, Maxima, voor mijn groep 5a (met wie ik in de klas ook veel kook, omdat ik vind dat kinderen alles moeten leren proeven/eten) en een groot diner voor familie en vrienden. En voor Koos Meinderts, terwijl hij zijn boeken voorleest. Bring it on!
Wat ik trouwens ook leuk zou vinden is koken met Dinand Woesthoff van Kane. Hij heeft ook Indisch bloed en daarom lijkt het me gaaf om recepten en verhalen uit te wisselen.

9.Wat zou je nog willen leren in de keuken?
Ik heb van mijn Indische oma leren koken en die kookte op gevoel. Het recept is puur een leidraad. Ook kookte ze grote hoeveelheden, want ja, iedereen kon aanschuiven hè. Graag zou ik dus willen leren om gepaster te koken en te werken met hoeveelheden waar niet vanaf geweken kan worden, wat betekent dat ik dus het recept moet volgen. Een uitdaging pur sang!

10. Welke foodchallenge zou je nog een keer willen doen?
Het afgelopen jaar heb ik met twee vriendinnetjes de #kookboekenchallenge gedaan: 52 weken lang kookten we uit een kookboek (ook veel van Pauline’s recepten) en deelden we dat op de social media. Dat was hartstikke leuk om te doen! Qua foodchallenge vind ik het lastig: ik ben dol op lekker eten. Maar een maandje geen koolhydraten of suiker, zou goed zijn. In ieder geval het proberen waard!

Wat een geweldig leuke opdracht! Een smaakvol 2016 toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *