From De Meern with love

Tekstbureau Doppie

Als jullie beloven onderstaande niet door te brieven, wil ik graag het volgende aankaarten.

Ik ben dol op post.
Het schrijven, verzenden of ontvangen. Aangetekend of rembours. Het geluid van een klepperende brievenbus – of ik er nou iets ingooi of uithaal – brengt mij in extase.
Het ultieme summum bonum. Mede mogelijk gemaakt door PostNL.

Het alsmaar groeiende digitale verkeer bezorgt mij echter hartkloppingen.
De dag des onheils nadert spoedig.
De dag dat de postbode maar twee keer per week zijn ronde zal doen, is als een ware apocalyps voor mij.
Om tot die tijd zoveel mogelijk vrolijk gekleurde enveloppen, liefdesbrieven, ansichten, magazines, pakketjes en zelfs reclamefolders te krijgen, ging ik per expresse op zoek naar oplossingen, die deze zogenaamde posthonger konden stillen.

Als een kind op de schoot van de Sint zo blij was ik dan ook, toen ik postcrossing.com ontdekte.

Met deze site gaat er letterlijk een wereld voor je open. Je meldt je aan en je krijgt een willekeurig adres toegewezen. Aan jou de taak om een bijzonder kaartje naar die persoon te sturen. Jouw adres komt vervolgens tevoorschijn in een andere inbox en zo ontstaat er dus een ware postcrossing.
Bij elke kaart krijg je een ID. Door deze op de kaart te schrijven, kan de ontvanger jouw kaart registreren en mag jij weer een nieuw bericht versturen.
Kettingbrieven anno nu. Penvrienden, maar ook weer niet.

Wekelijks word ik dus (een aantal keer) verrast met zwoele zomerzoenen uit het zuiden en warme winteromhelzingen uit het noorden. Ook de kordate pennenstreken uit het wilde westen en inspirerende teksten uit het verre oosten maken mijn dag nog beter dan dat deze al was.
En wat is er nou leuker dan de wereldbevolking te verblijden met míjn liefdevolle groeten uit de Vinex?
From De Meern with love; James Bond zou er een moord voor doen.

Een oranje gedaante flitst voorbij. Hoorde ik daar de brievenbus?
Kijk eens aan, wat een vangst: het lokale nieuwsblad, een tijdschrift, twee blauwe brieven en maar liefst drie kaarten. Twee uit Duitsland en één uit Finland.
Een geluksmomentje pur sang.
Ik kwam, ik zag, ik heb gepost: het is daadwerkelijk Happy Postcrossing met postcrossing.com!

©  Tekstbureau Doppie  2014

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *