Gelukkig nieuw schooljaar #1

Tekstbureau DoppieDe tafeltjes zijn gepoetst, de groepjes zijn ingedeeld, de posters hangen aan de muur.

De materiaalbakken zijn gevuld, de namen op de schriften en werkboeken zijn geschreven, de cassettes zijn gelabeld. In de kast staan weer veel geweldige kinderboeken en in de andere kast liggen uitdagende spelletjes en opdrachten te wachten. Op de kinderen. Op mijn nieuwe groep. Groep 5a. Twaalf jongens, twaalf meisjes. Vierentwintig kanjers. Ik mag ze van alles gaan leren, ze laten ontdekken, ze laten verwonderen. Zij mogen mij verblijden met hun eerlijke, oprechte, ontroerende en hilarische kijk op de wereld. Zij zullen mij ook doen verwonderen. Ik heb het mooiste beroep van de wereld. Maarten van Rossem signeerde dat al eens voor mij. ‘Onderwijzeren is het mooiste en belangrijkste beroep dat er is!’. Niks meer aan toe te voegen. Nu nog even genieten van het allerlaatste weekend van de zomervakantie. Geniet!

© Tekstbureau Doppie 2015-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *