Heel Holland Pottenbakt?

Doppie Editie NL

‘U vraagt, wij draaien’ – het motto van Tas Trendy Keramiek – was dé trigger voor het nieuwsteam van Editie NL.

Zij gaf namelijk op dinsdag 28 april acte de présence in het prachtige atelier van mijn allereerste en nog steeds enthousiaste opdrachtgever Tas Trendy Keramiek. De razende reporter was namelijk op zoek naar een trendy pottenbakkerij en vroeg zich af of – in navolging van het Britse succes – het Nederlandse publiek daadwerkelijk zit te wachten op een keramische afvalrace.
Eigenaresse Natasja Schrijvers van de hipste pottenbakkerij van Nederland (Tas Trendy Keramiek) was maar al te graag bereid een antwoord te geven op deze prangende vraag. De immer goedlachse creatieveling trommelde drie hippe DIY-tantes op, die met alle flair in deze mini-documentaire wilden figureren (lees: pottenbakken en glazuren) en eventueel politiek pottenbakcorrect respons wilden geven op het vragenvuur van het nieuwsprogramma van RTL 4.
(Drie keer raden wie er achter in een hoekje nonchalant en stoïcijns bekers en schalen van prachtige decoraties mocht voorzien? Juist ja. Ondergetekende.)

Twee uur lang werden alle ins & outs, tips & tricks, do’s & don’t’s over één van de oudste beroepen ter wereld onder de spreekwoordelijke loep genomen, briljante close-ups geschoten en heel ‘spontaan’ pottenbakles gegeven. Vervolgens gingen de beelden de montage in en klokslag 18:15 uur zat maaltijd nuttigend Nederland thuis voor de buis en werd er vol bewondering gekeken naar de ambachtelijke charme die de kunst van het pottenbakken met zich meebrengt. Kekke quotes, parmantige pottenkijkers en een klunzige verslaggever afgewisseld met de getoonde spookachtige beelden van Patrick Swayze en Demi Moore. Het item stond garant voor een ode aan deze hippe kunst met een vleugje pure nostalgie. Plus geweldige promotie voor Tas Trendy Keramiek!

Klik hier om het verslag met eigen ogen te aanschouwen.

Na het zien van deze beelden is het bij veel crea bea’s in ons oranje gezinde landje beginnen te kriebelen. Niks moestuintjes, taarten of door het oog van de naald kruipen. Het volk wil brood, spelen en steengoed serviesgoed!
Heel Holland Pottenbakt…geloof het of niet, maar ik ben om!

Grenzen verleggen? Ga op cursus! Gestresst? Ga op cursus! Perfectionist? Ga juist op cursus!
En waar doe je dat? Bij  Tas Trendy Keramiek natuurlijk: cursussen, workshops, kinderfeestjes, cadeaus, 100% handmade, uniek, een fan-TAS-tische locatie en een nog fan-TAS-tischer docente.

© Tekstbureau Doppie 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *