IJsprinses

tekstbureau-doppie-ijsprinses

De afgelopen dagen was het zo koud, dat mijn kleding spontaan Frozen-blauw kleurde.

En met die kou kwam ook de natte sneeuw, geen sneeuw, ijzel, vorst, de autoruiten krabben….van die sneue acties waar je het nog kouder van krijgt en waar je spuugchagrijnig van wordt. Want de hele economie staat meteen op de z’n kop. Door die paar amateuristische vlokjes en wat zielige ijslaagjes op de sloot. Zucht.
 
Doppie is een echt zomerkind. Moet absoluut niks van die winter hebben. Maar zelfs mijn alter ego zeurt om een goede winter. Eentje met ingesneeuwde situaties, met schaatsen tijdens de gymles en elke avond boerenkool. Eentje met stoere prinsen die de kou trotseren, met pratende sneeuwpoppen en met koninklijke koek en zopie. En het liefst eentje met een royaal chaletje in de buurt van het noorderlicht. Dat halfbakken gedoe is echt niks voor een ijsprinses.
 
Ach, diep van binnen verlang ik gewoon vurig naar de lente, want zodra het kwik stijgt en boven die koele nul uitkomt, gaat mijn humeur ook weer de zonnige kant op. Het enige ijs dat ik momenteel in ons landje prettig vind, zit in een hoorntje of in een cocktailglas.
 
Veel plezier met de winter lui, als het zo doorgaat, slaap ik nog even verder. Brrrr….
 
© Tekstbureau Doppie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *