klassepret

Tekstbureau Doppie - klassepretDe allerleukste uitspraken van mijn lieve leerlingen: dat is klassepret!

Als juf vind ik mijn vak natuurlijk het leukste beroep dat er is. En dat komt vooral door de kijk op de wereld van de kinderen. Die open blik, die visie, de levenshouding. Zo puur. Daar word ik ongelooflijk blij van. En eerlijk is eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen zeker wat van leren. Deze klassepret maakt het ‘juf zijn’ nog mooier dan dat deze al is. En ik wil dat ook laten zien. Ik wil de wereld tonen dat onderwijs ontzettend leuk is. Dat klassepret de kers op de taart is. Vandaar dat ik de kijk op de wereld van de kinderen met jullie wil delen.

Alle hilarische, ontroerende en wonderlijke uitspraken van mijn lieve leerlingen heb ik in de loop der jaren verzameld. Met veel enthousiaste worden deze quotes gelezen, bekroond met een like en gedeeld. Door het veelvuldig delen, ben ik opgemerkt door Juf & Meester die mij vervolgens een column aanbood. Onderwijs en schrijven. Schrijven over het onderwijs, schrijven over klassepret.  Dat is één groot feest!

Van uitstapjes tot fashionstatements, van liefdesverklaringen tot woordenschat. Van gesprekken met kleuters tot vragen van groep 8, van slechte grappen in groep 3 tot hersenspinsels in groep 5 waar je even stil van wordt. Het is één en al klassepret in de klas.

Neem een kijkje op de pagina #klassepret, lees en geniet!

Alvast een voorproefje?

sprankelende tekst
‘Wat heb je een leuke trui aan? Weet je wat Bonjour Mon Amour betekent?’
Leerlinge 1: ‘Nee. Wat betekent het dan?
‘Het betekent “Dag mijn liefste’!’
Leerlinge 2: ‘Oeeee’
Leerlinge 1: ‘Op jouw trui staat Charme, juf. Wat betekent dat dan?’
‘Nou, dat ik heel erg charmant ben.’
Leerlinge 2: ‘Dat valt ook wel weer mee.’

roze raadsel
Leerling: ‘Juf! Ik heb een mop!’
‘Vertel?’
Leerling: ‘Welke vogel houdt van zuivel?’
‘Ehhhh…’
Leerling: ‘Een VLAmingo!’

© Tekstbureau Doppie 2020