Kleine broertjes worden groot


Het is even slikken voor mijn lieve ouders.

Vandaag is het exact 30 jaar geleden dat hun jongste telg werd geboren. De benjamin van het gezin. Degene die al op zijn veertiende naar de kroeg mocht. Die niet op blokfluit- of dansles hoefde. Die genoegen nam met enkel zwemdiploma A en die zijn groenten niet op hoefde te eten als hij dat niet wilde.
Het privilege van de jongste. Paden vrijgemaakt door de oudere broer en zus. Heerlijk toch?

En nu wordt hij 30. Mijn kleine broertje aka Piet Rodrigo. Mijn getuige, mijn sushi – dat lust ie dan weer wel -maatje, mijn Rome-reisgenootje, mijn kleine eigenwijze Indomattie. Op wie ik ongelooflijk trots ben.

Lieve Olger​, lieve Bollie Bollie van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
Ik weet nog goed dat ik destijds als kleutertje in huilen uitbarstte toen papa mij op die koude februariochtend van school kwam halen en vertelde dat ik weer een broertje had. Ik wilde een zusje…

Gelukkig duurde die huilbui maar kort, want toen ik jouw dikke toet in de wieg zag, was ik op slag weer die grote zorgzame zus. En volgens mij ben ik dat – soms tot irritant toe – gebleven. Al 30 jaar lang.
Happy birthday bro! Maak er een kick ass dag van!

© Tekstbureau Doppie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *