De juf in de blubber

Tekstbureau Doppie - de juf in de blubber

Zo. De feestweek voor groep 8 is nog in volle gang, maar voor deze juf is ie alweer voorbij. Want parttimer.
Jongens luister. En check die foto. Na een barre kanotocht van anderhalf uur waar ik zowat in m’n sportbroek pieste van het lachen (mijn lieve leerlingen waren hysterisch en hilarisch te gelijk) kwam ik droog aan op de kant.

Dat was munitie voor een paar jongens om hun anti-kampjuf/Nel Veerkamp in de blubber te gooien.
Man man man. Er zat overal modder. Ook op plekken waarvan ik dacht dat het daar niet zou komen. Maar ik zag de verfrissende lol er wel van in. Als een boerin met kiespijn klom ik op de kant en dankte ik mezelf op mijn natte knieën dat ik mijn waardevolle spullen al op de kant had liggen. Tip voor de volgende keer: kanoën op slippers, want dure sportschoenen in de blubber; niet zo prettig.

Het was een geweldige dag in de polder. Groep 8 genoot van al die gave sporten, had het erg leuk met elkaar en de andere groep 8; er is geen onvertogen woord gevallen!

Gisteren was er pubquiz – die speelde ik in aangepaste versie met groep 7 – en vandaag en morgen gaat mijn duo met de club sporten en Expeditie Robinsonnen.

Volgende week nog drie dagen en een avond en dan is het vakantie. Musicalpremière, afscheidsavond: we gaan nog even flink knallen!

Fijne donderdag!

© Tekstbureau Doppie 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *