Leeslijst

Tekstbureau Doppie - leeslijst
 

Hoera!

Het is Kinderboekenweek (ik trek ‘m altijd door tot de herfstvakantie)! En dus besteed ik nog meer tijd aan het lezen en promoten van boeken.

Muziekjes, dansjes en knutsels die niks met lezen te maken hebben sla ik over. Ik check echt of de verwerkingsactiviteit zinvol is. En iets toevoegt.

Strenge juf, hoor ik je denken. Nee, nee. We moeten lezen, lezen, lezen. Niet alleen in de Kinderboekenweek, maar het hele jaar door. Dus leerkrachten, verleid en verras je leerlingen met de mooiste boeken. Laat ze kennis maken met boeken die ze nog niet kennen.

Voor groep 8 ben ik bezig met een leeslijst, zodat ik geen 29 boekenbeurten over losers of boomhutten krijg. Een mooie lijst met de meest prachtige kinderboeken. Om kinderen te inspireren en verder te laten lezen dat hun boekenneus lang is.

‘Verandering van boek doet lezen!’
Als jij nog een tip voor de lijst hebt, laat maar weten!
 
 
© Tekstbureau Doppie 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *