Masterchef Italia

 

Spaghetti vongole. Yum!
Buffelverse caprese. Yum!
Een eenvoudige maar o zo lekkere pasta pesto con aglio. Yum.
Homemade tiramisù. Yum, yum en nog eens yum!

Zo’n weekje Italië heeft de George Colombaris in mij wakker geschud en dus heb ik op de laatste vakantiedag als een gek door de supermercato geracet om verschillende soorten pasta’s, olijfolie, cantuccini en nog meer lekkers te shoppen. En ja, dat betekende dat ik ook extra kilo’s voor mijn koffer moest boeken; de volgende keer gaan we gewoon met de auto richting Toscane.

Eenmaal thuis heb ik mijn keuken omgetoverd tot een soort van Hell’s Kitchen (en die rules), want naast lesgeven, sprankelende stukjes tikken en mijn 1001 bezigheden, is koken (en eten) een andere grote passie van mij. En ook die van Piet Roberto. Onze culinaire gemeenschappelijke deler. Heel romantisch. Een soort van Lady en de Vagebond die spaghetti delen…

Om sowieso nog even in de zomerse sferen te blijven en weer even terug te zijn in de omgeving van Volterra is mijn eigen Masterchef Italia te zien deze week. Een heerlijke kookshow waarin ik vloekà la Ramsay, passievol deeg kneed zoals Miljuschka dat doet, geniet met volle teugen net als Jamie en met veel liefde simpele smaakvolle gerechten voorschotel bereid met verse ingrediënten. Een soort van 24kitchen in De Meern. Nice!

Alora, prego. Doppies antipasti, primi, secondi, dolci en contorni waar je molto blij van wordt. Mi piace!

© Tekstbureau Doppie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *