Mit nach bei seit…

Gutenmorgen!

Heute ist der Tag der deutschen Sprache! Wisst ihr das noch? Mit, nach, bei, seit…und der, des, dem, den…oké alle gekheid op een Duits stokje. Vandaag is het dus de dag van de Duitse taal. Voor mij als alpha-meisje met talenknobbel de ideale gelegenheid om Unterricht zu geben auf deutsch. Ik denk dan even niet aan schreeuwerige, corpulente oosterburen in een kuil op het strand of aan de gitzwarte jaren ’40-’45, maar aan de tijd van Goethe und Grimm en het überhippe Berlijn. Hoewel ik de voorkeur geef aan de zangerige, zwoele klanken uit het zuiden, verwonder ik mij stiekem over de schoonheid en consequentheid van het Duits. En met hulp van mijn lieve vriendinnetje en Lehrerin deutsch Kitty gaan we er vandaag een sehr tolle dag van maken. Talige uitdaging in het onderwijs vind ik wichtig. Met veel plezier geef ik zo nu en dan ook Italiaanse of Franse les aan mijn leerlingen en dat vinden ze super geil (=tof). Maar goed, eerst fangen wir vandaag an mit Gemüse, Obst und Schneewittchen. Mach mit!

© Tekstbureau Doppie 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *