Niets is wat het lijkt…

tekstbureau doppie

Met een drietal sprankelende opdrachten is het nieuwe jaar voor Doppie gelukkig zonder sabotage begonnen.

Geen streken, geen acties en geen verbondjes. Ik hoef niet ondergronds op zoek naar jokers en vrijstellingen en al helemaal niet te vrezen voor test en executie. Maar niets is wat het lijkt. Want tussen de schrijfbedrijven door rijst constant die ene prangende vraag: Wie is toch die mol? Bij Jon en Kees wist ik in de allereerste aflevering dat zij het waren. Bij Frits en Hadewych wist ik direct dat zij zouden winnen. Een blind vertrouwen, een oergevoel. Edo en Dennis, Art en Patrick bleven mij daarentegen op het verkeerde spoor zetten. En sommige mollen hadden beter in hun hol kunnen blijven. Dit seizoen tast ik nog in het duister. Het licht heb ik nog niet gezien. Als een havik lettend op de kleinste details, als een gevoelige wasmot luisterend naar woorden en zinnen zit ik de donderdagavonden aan de buis gekluisterd. Mollotig gedrag pur sang, maar niemand is te vertrouwen. Voor Doppie geen rood scherm, maar linea recta een plaats in de finale. Kijken jullie mee?
© Tekstbureau Doppie 2015

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *