Preggersfood

Laatst vroeg iemand of ik nog cravings heb gehad gedurende de zwangerschap.

 

Antwoord: niet echt.

Ik at wel veel krentenbollen (die van Bakkerij Verkerk) en dronk veel zero sugar frambozenlimo met ijsklontjes en bronwater (Doppies mocktail). En at nog meer fruit en groente dan normaal. Niks geks dus.

De slechtgenoot moest hartelijk lachen toen ik hierover vertelde.
‘Lieve schat, jij hebt periodes gehad dat je steeds naar de dezelfde dingen verlangde en die ook at!’

Oh ja.

Van blueberrymuffins tot retro Amsterdamse uitjes met blokje kaas. Van koggetjes (koekjes) tot kaastosti’s. Van Optimel limoen tot Haribo-snoepjes. Van tomatenketchupchips tot Japanse mix en Cornetto’s. Maar gelukkig alles in balans en met mate. Soms was één hapje al voldoende. Zelfs de aanblik of het ruiken voldeed in sommige gevallen. En dat in combinatie met veel wandelen zorgde ervoor dat ik toch wel redelijk fit ben gebleven.

Nu eet ik veel humus, avocado’s (heerlijk op een bagel bij @bagelsbeans) en gaan er liters vanillevla doorheen. Laatste is medicinaal ook; van al dat preggersfood krijg ik lekker veel brandend maagzuur. Fail.

Wat waren jullie cravings?

© Tekstbureau Doppie 2018

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *