Restaurant Balijepark: magistraal goed eten

Tekstbureau Doppie - Restaurant Balijepark

Magistraal goed gegeten bij Restaurant Balijepark

De liefde van de man gaat al eeuwenlang door de maag.

Mijn lieftallige echtgenoot doe ik dan ook geen groter plezier dan een uitgebreide, overheerlijke maaltijd. Of ik nu zelf uren in de keuken sta te bakken, braden en karamelliseren of dat we ons heerlijk laten verwennen in een bar, bistro of restaurant. Als er maar ‘good food’ op het (thuis)menu staat.

Zo ook op Valentijnsdag. Restaurant Balijepark – één van mijn enthousiaste opdrachtgevers én één van mijn favoriete etablissementen  – verraste de gasten met een speciaal en met heel veel liefde door chef Julien en zijn team bereid Valentijnsmenu.
De liefde van de man door de maag + een 4- of 5 gangendiner op de meest romantische dag van het jaar = score!
De reservering was dus snel gemaakt.

Bij binnenkomst begroette het altijd vriendelijke en vrolijke personeel ons met alle hartelijkheid en werden we naar de tafel geleid. Van het huis kregen we een sprankelend glaasje bubbels – manlief de fruitig roze cava, ondergetekende de hemelse prosecco met vlierbloesem – en een amuse: pompoencupcake met hazelnootmarshmellowmousse. De toon was gezet…

Wat volgde was een voortreffelijk menu. En weet je wat zo erg is? Als ik ongelooflijk goed heb gegeten, dan weet ik niet meer wat ik überhaupt heb gegeten. Dan ben ik zo gelukzalig, zo euforisch en zit ik met mijn hoofd in de wolken en denk ik alleen maar: ‘Geen idee wat het was, maar het was geweldig!’
Gelukkig schoot de chef mij te hulp en stuurde mij de menukaart door.

Lieve dames en heren, vol trots laat ik jullie dan ook weten waarvan wij zo geweldig van hebben genoten. Met heel veel plezier schotel ik jullie onze spijzen voor. En maak ik jullie hopelijk hongerig en enigszins jaloers…

1e gang: Zalm – Dille – Komkommer – Jeneverbes – Gin Tonic : sushi in een cocktailbar
2e gang: Coquilles – Bloemkool – Nootmuskaat – Hazelnoot – Bruine boter : Finding Nemo op z’n Hollands – met voor mij nog kaasbitterballen met zwarte radijs
3e gang: Eend – Biet – Knolselderij – Linzen – Navet – Vadouvan : deze goedgebekte kwek kan je niet gelukkiger maken dan met duck
4e gang: Boerenkazen – Suikerbrood – Mosterdfruit – Ui : boer zoekt vrouw en nodigt uit voor smakelijk kaasplankje
5e gang: Witte chocolade – Rozen – Lychee – Pistache – Roze peper – Granaatappel : dessert to share – wat nou delen; ik wil alles opeten

Do I need to say more? En overal een bijpassend wijntje erbij met een mooi verhaal. Man man man, het was genieten van voor naar achter, van links naar rechts.
Het was genieten met een grote G.
Reken maar van ‘yes’ dat ik binnenkort weer aanschuif met een dierbare om van de sfeervolle ambiance, het enthousiaste personeel en verrukkelijk, liefdevol en magistraal goed eten te genieten in die fijne woonboerderij bij mij om de hoek.

Dank je wel Julien en team voor weer een bijzonder heerlijke avond!

Nieuwsgierig geworden of trek gekregen? Voor meer informatie en reserveringen: www.balijepark.nl 

Oh ja, Balijepark is binnenkort jarig en trakteert op een verrassingsverjaardagsmenu. Prima aangelegenheid om kennis te maken met het restaurant. Ook in de Restaurantweek serveert het team een heerlijk menu. Ga heen en geniet!

© Tekstbureau Doppie 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *