Spellingsjunkie

Tekstbureau Doppie

Schoorvoetend dien ik de lezer te bekennen dat ik een probleem heb.

Deze guilty pleasure is totaal uit de hand gelopen. Ik voel me onbegrepen en alleen. De Dikke van Dale is mijn enige vriend.

Mijn naam is Naomi en ik ben verslaafd. Hopeloos verslaafd. Aan spelling welteverstaan.
Tussen -n of tussen -s, ‘gt’ of ‘cht’, handwoorden, kippenregels of koppeltekens: van spelfouten raak ik stoned en de wereld is mijn dealer. Umlauten, citroenafspraken of tweetekenakkoorden: als een ware junk injecteer ik mij dagelijks met vloeibaar spelgenot. Allerhande spellingscategorieën bezorgen mij een vrolijke roes en van werkwoordvervoegingen word ik simpelweg high. Labiale, dentale en nasale klanken, stemhebbende letters, deelwoorden of de stomme ‘e’: het is al jaren mijn methadon.

Afkicken is echter geen optie en meetings met lotgenoten zorgen enkel voor verwarring. In plaats van geholpen te worden, bied ik juist zelf de helpende hand. Voed mij met jouw vraagtekens, les mijn dorst met lettergrepen. Help mij de dag door te komen. Laat deze junk niet in de steek…

Dus is spelling voor jou een ware kwelling? Kan ik je assisteren door jouw tekst te corrigeren en te redigeren? Digitaal of op papier: ik doe het met liefde en plezier. Kijk snel op www.tekstbureaudoppie.nl !

© Tekstbureau Doppie 2014-2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *