Trip down memory lane


Twee weken geleden bestond mijn oude basisschool Skipov De Bunders​ 40 jaar.

En dat betekende groot feest in het pittoreske Veghel. Het betekende ook een trip down memory lane aangezien mijn oude klasje en ik in onderstaande foto werden getagd.

En zie hier, een enthousiaste groep 6. Ergens begin jaren negentig. De tijd van felgekleurde oversized truien, opzetkragen, grafische prints, Kinderen voor Kinderen, schrijven met een vulpen, werkstukken maken en spreekbeurten houden met hulp van die documentatie-informatieboekjes, en nog veel meer leuks.

Wij waren de B-groep. En na bij juf Sjannie, juf Monique of juf Annemiek in de kleutergroep te hebben gezeten, kwamen we in groep 3 samen. Daar kregen we les van die lieve juf Marianne, die ons leerde lezen en schrijven. In groep 4 hadden we meneer Adrie die fantastisch kon vertellen over zijn reizen naar Afrika. Meneer Roel in groep 5 die zijn koffie elke ochtend het raam uit mikte ‘omdat dat goed was voor de plantjes’ en zijn koffieschoteltjes kapot sloeg om de breuken uit te leggen. Meneer Mari in groep 6 die de dag startte met een anekdote over zijn dochters, ons stimuleerde creatief te zijn en graag liedjes met ons zong. Meneer Jan in groep 7 die de klas stil kreeg met dat ‘belachelijke’ belletje – maar zo krijg ik vandaag de dag de klas (naast de stiltespray) ook stil #kunjenagaan – en die ons leerde schaken. En dan meneer Henny​ in groep 8. Die erbij was met de Cito, het kamp, de musical, de bridgeavonturen (Niet goed geld terug – met voor mij een hysterische dubbelrol als braaf meisje overdag en ’s nachts een nachtclubzangeres). Waar we elke dag een zelfverzonnen zin klassikaal moesten ontleden. En waar we nog meer leerden out-of-the-box the denken. Wát een tijd.

De juffen en meesters van je basisschool vormen je. Leggen een basis voor je verdere loopbaan. Inspireren je en laten je talenten ontwikkelen. Laten je groeien en bloeien, maar laten je vooral jezelf zijn.

We zijn nu bijna 25 (!!) jaar verder. Groep 6b is allang niet meer. Geen hysterische kinderfeestjes, bowlingpartijen, kusjesdans en schrijven in vriendenboekjes meer. Maar gelukkig zijn we dankzij social media van de meeste klasgenoten op de hoogte van wat ze doen en wat ze bezighoudt.

Lieve B-groep, lieve Erik​, Claudia​, Ron, Maikel, Jeroen​, Anton​, John​, Monique​, Camile​, Rogier​, Valérie​, Marijke​, Melik, Ellen​, Gabi​, Moniek, Adri, Jarno​, Bas​, Janneke​, Bryan, Eric, Marianne​, Marieke​, Greetje en Adil​: we hebben gelachen, gehuild. Geknipt en geplakt. Geplaybackt en gedanst. Getikt en verstopt. Geknikkerd en gevoetbald. Gebouwd en gegraven. Gekleurd en geknutseld. Gekeken en geluisterd. Maar vooral elkaar in zijn of haar waarde gelaten.
Dank voor die memorabele basisschooltijd; ik vond het geweldig om bij jullie in de klas te zitten. Het was een feestje! En wellicht tijd voor een reünie?

© Tekstbureau Doppie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *