Tuintje in mijn hart


Mijn glitterpanterprintregenlaarzen staan klaar.

 

Mijn outfit is tuinmanachtig – ik twijfel enkel nog over de rode boerenbandana in mijn coiffure. Of die wel matcht met mijn groene vingers. Vandaag ga ik met mijn lieve leerlingen naar de tuin. Om te zaaien, oogsten en lekker ik de aarde te wroeten.

Groep 3a vindt het prachtig om met/in de natuur bezig te zijn. In de klas hebben we al kruiden gezaaid en wachten we nog steeds op het ontkiemen van de magische boon. Dus hoe leuk dat we nu naar de stadstuinen gaan.

En daar heeft deze juf ook heel veel zin in! Want ik ben stiekem dol op tuinieren. Ja ja, Doppie heeft een echt tuintje in haar hart. Compleet met plastic flamingo’s naast de vrolijk gekleurde plantjes, stoute foute kabouters bij de olijvenboom en een boerderij aan stenen dieren naast de tulpen en narcissen. Gezelligheid in mijn hofje. Ik hou ervan!

Het wordt dus een toptuindag vandaag en wie weet plant ik ergens in die stadstuin nog wel een plastic flamingo!

© Tekstbureau Doppie 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *