Voorlezen is een feest!

Tekstbureau Doppie jury Kinderboekwinkel
Vandaag starten de De Nationale Voorleesdagen.

Ik ga zometeen in mijn flamingopyjama, Ma Flodder huispak of apenonesie naar school, want wij starten met een boekenontbijt in zondagochtendkostuum! Te gek toch? Mijn lieve leerlingen aan de krentenbol en de juf in haar voorleesrol. Niets zo fijn als voorlezen en dan met allerhande dialecten, accenten en typetjes. Ik ga helemaal los als Haagse Harry, Leo uit Limburg, Twentse Tiny, Rotterdamse Ruud, een hysterische Superjuffie, een dronken Rus, gladde Italiaan en alle andere internationale stemmen. En natuurlijk doet er in mijn voorleesverhaal altijd een rasechte Brabo mee. Vanzelfsprekend. Groep 5a hangt aan mijn lippen. Ik vind voorlezen echt te gek. Daarom is het ook zo gaaf dat ik – lettergek en boekenwurm ineen – in de jury zit van De Vijftien Fijnste van 2015 Kinderboekwinkel Utrecht. Voor mij is (voor)lezen is één groot feest! En voor jullie?! 

© Tekstbureau Doppie 2016

ps de 15 (voor)leespareltjes zijn bekend check de Kinderboekwinkel Utrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *