Wat de pot Schaft…

Tekstbureau Doppie - Schaft

Een foodfair om van te smullen?

Een foodfestival om je vingers bij af te likken? Doppie houdt ervan! Het is officieel lente en dat betekent dat de food fairs als lekkere paddenstoelen uit de grond gaan schieten. Nu ben ik sowieso dol op good food en het retro feestje eromheen, dus was het niet meer dan logisch dat ik gister met mijn smulpaap-in-crime (lees: Piet Roberto) naar Schaft in Utrecht toog voor mijn eerste foodfeest van 2016. En dit jaar is het zowel vooronderzoek, voorproeven en culinaire inspiratie opdoen, als schaamteloos genieten, want Doppie heeft een heus foodfestival als enthousiaste opdrachtgever! Daarover later meer. Enfin.
De prachtige oude werkspoorkathedraal stond het paasweekend in het teken van een heuse foodfair compleet met vintage reuzenrad, een hysterische draaimolenbar, discobollen en fontein. En natuurlijk fantastische foodtrucks met namen als ‘Wat de pot schaft’, ‘Full of crêpe’ en ‘Hieper de Pieper’. Woordgrapjes in combinatie met eten: grote like! Couscous, vlees, vis, worstenbroodjes, burgers, patatten, stroopwafels, suikerspinnen; voor jong en oud was er voor elk wat wils. En het zag er allemaal fantastisch uit! Manlief moest nog lunchen, wierp zich op als proefkonijn en testte de kakelverse frites van de Frietfiets (jum!), de eendenkroket van Monsieur Croquette (jumjum!), de hamburger van Pickels (jum!), de Nutellacrêpe (jum) en het ijs met kletskop en brownie van Hot Brownies and Cream
ice (jum). Uiteraard snoepte ik wat mee. Soort van shared dining. Gedeelde smart is halve smart of zoiets. En het was top! Lekker schaften op eerste paasdag! Heerlijk! Doppies aftrap van het food(truck)festijn is hiermee een feit. Ik zeg: kom maar door met de rest!

© Tekstbureau Doppie

PS Op 20-21-22 mei wordt het Máximapark omgetoverd tot een heus foodies Paradise. Het allereerste foodtruckfestival van Leidsche Rijn –Maximaal Genieten – vindt dan plaats. Hoe tof is het dat Doppie de organisatie mag helpen met sprankelende en smakelijke teksten? Juist ja! Komen jullie ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *